• SMS_Logo2021-1_1.jpg
  • AIS_banner.jpg
  • escola_logo2021.jpg
  • SMS_Logo2021-2_1.jpg

logo cdm

Enllaços web

ALEXIA_2.png

AIS sticker

gestib

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Xarxes socials

 

facebook logoinstragram logoyoutube logoTwitter Logo

Lliurament materials School to School Project 2016

School to School 2015-2016

School to School 2013-2014

Projecte Solidari  2013

 

Inicis del Projecte Solidari 2007

El gener de 2007, a una reunió d'equip directiu es va parlar de com desenvolupar els valors de compromís, responsabilitat i empatia als nostres alumnes d'una manera real i no pas en paraules.

Pensàrem en alguna acció solidària, però aspiràvem a més , volíem que fos una acció al llarg del temps.

Es va fer partícip l'equip docent i la idea va anar concretant-se. Cada grup, des dels més petitons, fins als més grans de l'escola apadrinaria un nin i aquest nin/a aniria creixent amb els nostres, fins arribar a la majoria d'edat. Els alumnes de 4t d'ESO en finalitzar els seus estudis passarien el seu apadrinat a la classe dels petitons i així successivament.

Volíem fer les coses bé, fora presses i ben repensades, proposàrem vàries ONG i escollírem la de Vicenç Ferrer perquè ens oferia garanties i una estructura d'organització que facilitaria el correu entre els nostres nins i els d'allà.

Tinguérem el suport de l'APA i del Consell Escolar.

Es feren les primeres passes per contactar d'una manera més concreta amb l'ONG.

A la fundació estigueren molt contents i ens plantejaren la possibilitat que alguns dels infants apadrinats fossin discapacitats, eren els mes difícils d'apadrinar. Els tutors ho consultaren amb els alumnes més grans i no hi trobaren impediment.

És així, com al setembre del 2007 ens comprometérem a dur un euro cada mes i apadrinar un nin/a per grup-classe.

Cada mes es recull una bosseta de cada classe i amb els alumnes més grans es comptabilitza la recaptació, ingressant els doblers al banc i anotant a un full d'excel la quantitat. Mensualment s'abona a la fundació la quantitat de 18 euros per cada nin, en total 486 euros per 27 nins dels quals vint tenen una discapacitat.

Rebem fotos,cartes i també els enviam.

El 30 d'abril de 2008, ens vingué a visitar en Nasi un jove que treballa a la fundació de l'Índia.

Ell al seu moment, també fou un nin apadrinat. Visità totes les classes dels petits i després als més grans, projectà unes fotografies d'Anantapur explicant-los els costums , com viuen i que podien fer gràcies a l'apadrinament.

Per donar-li la benvinguda els nins de secundària realitzaren un "rangoli "amb serradís tenyit amb tints autèntics de l'Índia que ens va proporcionar na Letícia, la professora de plàstica. És com una catifa que es posa al portal de les cases per desitjar al convidat que tengui un bon dia.

Des de la fundació i des de l'escola us volem donar les gràcies per la vostra col·laboració, sense ella, aquesta empresa no seria possible. També us volem dir que si us animau a fer un viatget fins allà, sereu ben rebuts i podreu conèixer els nostres nins.

Aquest curs, després de l'experiència d'intercanvi de materials amb la Fundació que portàrem a terme l'any passat, ens proposàrem fer una passa més.

Amb els alumnes de Secundària ens proposàrem que els alumnes de 3r d'ESO preparessin material i expliquessin el nostre projecte i la feina que es fa amb la Fundació Vicenç Ferrer a la resta d'alumnes de Primària.

Aquesta és una mostra del material que prepararen per a les seves exposicions: Anantapur_1 i Anantapur_2